top of page

SÄG VAD SOM KÄNNS

Under 2015 startade jag en insamlingskampanj via Crowdfundingsidan Kickstarter för kunna spela in min första skiva med temat psykisk ohälsa. 2016 blev skivan verklighet med ett femtontal medverkande musiker. Jag gjorde en mindre turné som kom att kallas ''Du är så jävla känslig'' där jag mötte både unga och vuxna med musik och samtal om det som känns runt om i Skåne.

SÄG DET - SEN GÖR DET

När min skiva Säg vad som känns var släppt kände jag en stor längtan efter att fortsätta utforska hur vi kan jobba med känslor och kreativitet. Jag mötte ABF Malmö där jag presenterade en idé om att besvara tre frågor. Hur låter ångest? Vilken färg har depression och hur rör sig ilska? Vi skapade ett Arvsfondsprojekt ihop som under tre år satte färg, form, ljud och rörelse på känslorna.

 

Vi turnérade med föreställningen Trasslet som byggde på ungas berättelser om hur det känns att må dåligt och att stå bredvid. Vi höll i mängder av workshops, arrangerade känsloläger och öppen verksamhet under namnet känsloklubben. Vi skapade en kortfilm som en del av vårt metodmaterial som är fritt att använda för att jobba med känsloliv. Se mer om projektet på www.känslobanken.se

BARA MÄNNISKA

Prestationsångesten har följt mig under alla projekt som jag har drivit och efter Säg det - Sen gör det så kändes det som att jag inte längre kunde skriva musik. Jag försökte praktisera att ''bara göra'' utan krav på mål och resultat. Det blev några låtar och jag släppte en EP under namnet Bara människa. Jag planerade också en mindre turné med en av mina medmusiker Karin Hildingsson om att spela en interaktiv musikföreställning i skolor för att prata om prestationsångest. Corona satte stopp för utförandet av föreställningen men planen finns fortfarande kvar.

KÄNSLOGALAN

Under projektet Säg det - Sen gör det så växte det fram en ny idé som jag gav namnet Känslogalan. Allt jag har jobbat med går in och ut i varandra och så även detta. Känslogalan är en manifestation för att belysa känslornas kraft och för att skapa ökad förståelse för vårt Känsloliv. För andra året i rad arrangerade vi Känslogalan på Palladium i Malmö den 23 november i år. Äntligen fick vi möta publiken och engagera medverkande på scen. Ett samarbete mellan ABF Malmö och Känslokompaniet med stöd av Region Skåne. Se mer om projektet på www.känslogalan.se

bottom of page